I samarbejde
Et projekt over grænser der involverer mere end 150 mennesker fra 5 forskellige lokalsamfund i Mali og Burkina Faso: bønder, kartersker, vævere, farvere, skræddere, designere, trykkere. Idéen til projektet blev skabt i Aarsdale, Bornholm i forbindelse med besøg af en væver og tektilhåndværker fra Burkina Faso.
Køb dit tøj og tekstiler til boligen hos "Din skrædder i Ouagadougou" . Alle indtægter ved salg går ubeskåret tilbage til projektdeltagerne i Syd.
Tøj af økologisk bomuld - og af konventionelt dyrket bomuld.
Ikke alle tekstiler i Fil Bleu er lavet af økologisk dyrket bomuld.
Men vores intention er, at hele kollektionen med tiden skal være baseret på økologiske naturfibre. I år har (2017) er kvinderne i Fil Bleu i gang med at karte 1000 kg økologisk certificeret bomuld, som der senere skal væves og syes til nye modeller.
En stor del af kollektionen er lavet af håndspundet, håndvævet bomuld på den karakteristiske smalbanevæv og er unikt.

Fair Trade?
Fil Bleu har siden 2005 været International Fair Trade certificeret. Dette har Fil Bleu fra 2013 meldt fra p. gr. a. den betydelige årlige afgift. Dette vil ikke komme til at betyde ændring i Fil Bleus koncept. Fil Bleu er stadig Fair Trade, men vi kan ikke bruge det fine logo. Når du bestiller en vare i Fil Bleu går din bestilling til "din skrædder i Ouagadougou". Visse varer har vi på lager, så dem får du hurtigt. Andre tager mellem 3 og 9 uger. Du får altid besked.
Støt bæredygtig udvikling og miljøvenlig produktion
Men i IK rækker vi længere.Ved frivillig indsats i Danmark skabes et overskud, som ubeskåret overføres til f. eks. sundheds-, skole- og kvindeprojekter i de små lokalsamfund, som Fil Bleus producenter kommer fra.
Læs mere www.iknet.dk
Kontakt Fil Bleu  | Tlf.: +4529126074